دیوار سبز یا گرین وال چیست؟ نحوه ی اجرای دیوار سبز یا گرین وال چگونه است؟

دیوار سبز “Green wall” یا نمای سبز همان فضای سبزی است که به صورت عمودی ( دیوار سبز عمودی ) و مستقل و یا بر روی یک دیوار شکل می گیرد. دیوار های سبز در خیلی از نقاط به صورت طبیعی به وجود آمده اند همانند رشد و گسترش گیاه مو چسب بر روی نمای ساختمانهای قدیمی. در بسیاری از نقاط نیز با استفاده از اصول مهندسی ساخت و دانش و شناخت از گیاهان میتوان این نما های سبز دلپذیر را در مکانهای دلخواه خلق نمود. این دیوار ها که به صورت کامل و یا در برخی قسمتها توسط پوشش گیاهی پوشیده شده اند، علاوه بر زیبایی بصری، دارای فواید بیشماری هستند. از جمله ایجاد ارزش افزوده برای واحدهای مسکونی، ایجاد دید بصری مناسب برای ساکنین و واحدهای همسایگی، افزایش سرانه فضای سبز شهری و سرانه فضای سبز خود ملک، رعایت اصول توسعه پایدار، کاهش دمای فضاهای داخلی در فصول گرم، ایجاد الگوی مهندسی مناسب در راستای توسعه فضای سبز عمودی. دیوارها و محیطهای سبز با قرار گیری در محیطهای شهری فواید زیادی دارند.

مزایای اجرای گرین وال یا دیوار سبز چیست؟

  • زیبایی بی نظیر در طراحی و دکوراسیون محل زندگی و کار شما.
  • ايجاد آرامش، انرژی و تأثیر در روح و روان
  • عايق دما و کاهش گرما
  • ارزنده بودن این ایده
  • کاهش سروصدا و همچنین آلودگی

جهت اجرای این ایده پنل های آماده برای نصب وجود دارند اما به طور کلی جهت اجرای گرین وال و یا دیوار سبز چند سیستم و قسمت اصلی مدولار پرتابل، کابلی، شبکه ای و پلیمری موجود است.

بهتر است که از مدولار پرتابل برای نصب استفاده کنید چون امکان جابجا کردن آن را هم خواهید داشت. جهت این کار فضای انتخابی را با متر اندازه گرفته و علامت گذاری کنید.

وسایل مورد نیاز جهت اجرای دیوار سبز یا گرین وال

شما می توانید از باکس های چوبی زیبایی که به صورت آماده موجود هستند کمک بگیرید.

اگر از دست دوم پالت هایی با جنس چوب استفاده کنید قیمت پایین تری دارند و همچنین به ژئوتکستایل، پلاستیک متری، منگنه، چسب و قیچی هم نیاز خواهید داشت.

درون پالت های چوبی را با پلاستیک پر کرده و تمام قسمت های چوب خود را از طریق منگنه و یا میخ به صورت ثابت پوشش‌ دهید.

مراحل اجرای گرین وال

توجه داشته باشید که پیش از نصب پالت های چوبی روی دیوار از عایق بندی آنها با پلاستیک به طور کامل اطمينان حاصل کنید وگرنه با مرور زمان با آبیاری گیاهان شاهد نم و نشتی روی دیوار خواهید بود.

اولین مرحله اجرایی جهت نگه داشتن آب، پوشش‌ درون پالت ها با پارچه های مخصوص باغبانی و ترجیحاً به رنگ مشکی می باشد.

مرحله ی بعدی محکم نگه داشتن ترکیب پلاستیک، پارچه، چوب کاملاً کنار هم می باشد.

این نکته را مدنظر داشته باشید که پالت ها از پشت خود به دیوار نصب می‌شوند.

حتماً قبل از نصب پالت ها روی دیوار با استفاده از ریختن مقدار کمی آب و همچنین خاک و کود در پالت های ازقبل آماده شده آن‌ها را تست کنید. اگر این ترکیب نم دادن و نشتی نداشت مواد را خالی کنید.

در این مرحله دیوار را سوراخ کنید و برای استحکام این اتصال از رولپلاک کمک بگیرید. هروقت که از محکم بودن نصب پالت ها کاملاً اطمينان حاصل شد سطح آن را با خاک گلدانی و کود پوشش‌ دهید. و سپس گیاهان را درون ترکیب خاک و کود بگذارید.

به اندازه ی موردنیاز گیاهان، آبیاری را انجام دهید. توجه داشته باشید که اگر میزان نورطبیعی روی دیوار را به صورت کافی ندارید از نور مصنوعی نور مورد نیاز را تأمین کنید.

About دکتر حشمدار

پرفسور حشمدار دارای دانشنامه دکترای سازه در زمینه طراحی سازه های سه بعدی و دانشنامه دکترای کامپیوتر در زمینه الگوهای ژنتیکی ، مولف ده ها کتاب و مدال طلای بهترین پژوهشگر جهان در زمینه سازه در سال 2011 می باشد. Computers and Structures, Inc. CALL: +13473940002 Dr. Hashamdar

Check Also

شن چیست؟ — انواع، کاربردها، ویژگی ها و آزمایش سنگدانه درشت

شن یا سنگدانه درشت، مجموعه ذرات نسبتا بزرگ حاصل از هوازدگی یا خردایش سنگ است …