ام آی تی در سال 1861 در پاسخ به روند روبهافزایش صنعتی شدن ایالات متحده آمریکا تاسیس شد. این دانشگاه از مدل دانشگاههای پلیتکنیکی استفاده کرده و تاکید زیادی بر ساخت آزمایشگاه داشت. تاکید اولیه ام آی تی بر تکنولوژیهای کاربردی در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد منجر به همکاری بسیار نزدیک این دانشگاه با صنعت شد. . تحولات دورهای تحت ریاست کارل کامپتون و وانوار بوش در دهه 1930 تاکید بیشتری بر علوم پایه ایجاد کرد.
ام آی تی در سال 1934 به عنوان یکی از اعضای انجمن دانشگاههای آمریکا انتخاب شد . محققان در این مرکز بر پروژههای رایانهای، راداری، سیستمهای هدایت حرکتی در دوران جنگ جهانی دوم و جنگ سرد مطالعه میکردند. این مطالعات تحت ریاست جیمز کیلیان به توسعه سریع دانشکدهها و فضای دانشگاه کمک فراوانی کرد. محوطه و ساختمان کنونی این دانشگاه به وسعت 68 هکتار در سال 1916 افتتاح شد. ام آی تی امروزه از فرهنگ کارآفرینی پرباری برخوردار است. بازده مالی بالای شرکتهایی که توسط این دانشگاه تاسیس شدهاند میتواند آن را در رتبه یازدهمین اقتصاد بزرگ جهان قرار دهد.
آغاز
در سال 1859 طرحی برای استفاده علمی هنری از زمینهای منطقه بکبی در بوستون تسلیم دادگاه عمومی ماساچوست شد، اما دادگاه طرح را رد کرد. پس از آن طرح ویلیام بارتون راجرز در سال 1861 منجربه ایجاد و تصویب منشور موسسه فناوری ماساچوست به امضای فرماندار این ایالت شد. هدف راجرز راهاندازی موسسهای برای برآوردهسازی نیازهای ایجاد شده به واسطه رشد شدید علم و تکنولوژی بود، در حقیقت هدف او ایجاد یک دانشگاه حرفهای نبود، بلکه میخواست ترکیبی از عوامل حرفهای و تحصیلی در این موسسه نقش داشتهباشند. وی با الگوبرداری از مدل آلمانی دانشگاه تحقیقاتی، بر ایجاد دانشکده مستقل پژوهش محور و تدریس براساس سمینارها و آزمایشگاهها اصرار داشت.
آغاز جنگهای داخلی آغاز کلاسها در این دانشگاه را تا سال 1865 به تاخیر انداخت. در دوران ریاست فرانسیس آماسا واکر در قرن نوزدهم، این دانشگاه دو دهه رشد اقتصادی را تجربه کرد و رشتههای تحصیلی در زمینههای الکترونیک، شیمی، علوم دریایی و مهندسی بهداشت در این دانشگاه ایجاد شدند. همچنین در این دوران تعداد ساختمانهای این دانشگاه افزایش یافته و تعداد دانشجویان آن به بیش از هزار نفر رسید. در آن دوران ام آی تی به صورت غیررسمی بوستون تک نامیده میشد. در آن سالها هیات علمی و مدیریت ام آی تی تلاشهای پیدرپی چارلز الیون رئیس وقت دانشگاه هاروارد را برای تلفیق این دانشگاه با دانشکده علوم لارنس هاروارد بینتیجه گذاشتند.
درسال 1916 ام آی تی به محوطهای جدید منتقل شد که بخش بزرگی از هزینه خریداری آن توسط فردی ناشناس بهنام آقای اسمیت تامین شد، هشت سال بعد از اهدای این بودجه کلان، هویت این خیر بزرگ افشا شد: جورج ایستمن، بنیانگذار شرکت مشهور ایستمن کداک و مخترع تکنیکهای تولید و پردازش فیلمهای عکاسی.
در دهه 1930 تاکید بیشتر این دانشگاه بر اهمیت علومی مانند فیزیک و شیمی قرار گرفت و به اینشکل توانایی ام آی تی در پیشتازی در زمینه علوم و مهندسی افزایش قابل توجهی یافت. در سال 1950 دانشکدههای علوم انسانی، هنر و علوم اجتماعی و مدیریت ام آی تی تاسیس شدند تا به رقابت با دانشکدههای قدرتمند مهندسی و علوم این دانشگاه بپردازند.
تحقیقات دفاعی
مشارکت ام آی تی در تحقیقات نظامی از جنگ جهانی دوم آغاز شد. در سال 1941 وانوار بوش به عنوان رئیس دفتر فدرال تحقیقات و توسعه علمی انتخاب شد و تحت ریاست وی بودجههای تحقیقاتی تنها به گروهی از دانشگاهها از جمله ام آی تی هدایت شدند. دانشمندان و مهندسان از سرتاسر آمریکا در ام آی تی گردهم آمدند تا در لابراتوار علوم پرتوی ام آی تی در ساخت رادار ریزموج برای ارتش بریتانیا همکاری کنند، ابداعی که تاثیر فراوانی بر جنگ و تحقیقات بعدی در این حوزه علمی به جا گذاشت.
از دیگر پروژههای دفاعی و نظامی که در ام آی تی انجام شدند شامل ساخت سیستم های کنترلی حرکتی برای نشانهگیری از راه دور و ردیابی داخلی هستند. رایانه دیجیتال برای شبیهسازی پرواز و عکاسی پرسرعت در ارتفاع بالا از دیگر پروژههای دفاعی-نظامی ام آی تی به شمار میروند. پس از پایان جنگ ام آی تی به بزرگترین پیمانکار ارتش آمریکا تبدیل شدهبود که درآمد آن در سال 1946 به 100 میلیون دلار میرسید، این رقم در سال 2012 به 1.2 میلیارد دلار تغییر یافتهاست. ام آی تی در پروژه مشهور آپولو نیز همکاری داشتهاست.
در اواخر دهه 60 و اوایل دهه هفتاد، دانشجویان و هیات علمی ام آی تی علیه جنگ ویتنام و تحقیقات نظامی این دانشگاه تظاهرات کردند و پس از آن بود که اتحادیه دانشمندان نگران در سال 1969 در راستای ایجاد تغییر در روند تحقیقات نظامی دفاعی ام آی تی و هدایت آن به سوی معضلات زیستمحیطی و اجتماعی ایجاد شد. ام آی تی در پاسخ به این اعتراضات در سال 1973 تمامی تحقیقات محرمانه خود را به لابراتوار لینکولن در خارج از بدنه اصلی دانشگاه انتقال داد.
ام آی تی در ایجاد تعدادی از اولین بازیهای رایانهای، ایجاد فرهنگ و زبان هک،ایجاد چندین سازمان رایانهای از جمله بنیاد نرمافزار رایگان نقش داشتهاست. لابراتوار رسانه ام آی تی در سال 1985 توسط نیکولاس نگروپونته به منظور مطالعه بیشتر بر کاربردهای جدید رایانه و تکنولوژیهای رایانهای تاسیس شد. تیم برنرز لی در سال 1994 موسسه استانداردهای کنسرسیوم شبکه تارگستر جهانی را در لابراتوار علوم رایانهای ام آی تی تاسیس کرد. از دیگر برنامههای ابتکاری ام آی تی میتوان به برنامه یک لپتاپ برای هر کودک اشاره کرد که هدف آن ترویج تحصیلات رایانهای در میان کودکان سرتاسر جهان است که از سال 2005 آغاز بهکار کردهاست.
در سال 2001 ام آی تی با الهام از برنامه منابع باز و جنبش دسترسی آزاد برنامهای با نام Open Course Ware را راهاندازی کرد تا دانشجویان بتوانند به تمامی موضوعات،منابع،سوالات امتحانی و تمامی جزئیات رشته تحصیلی خود به صورت آنلاین و رایگان دسترسی پیدا کنند. این برنامه از سال 2005 در دیگر دانشگاههای آمریکا نیز رواج پیدا کرد و درحال حاضر بیش از 250 دانشگاه را پوشش میدهد و محتوای آن در 6 زبان مختلف در دسترس دانشجویان قرار گرفتهاست. ام آی تی در سال 2011 دورههای آنلاین خود را در قالب برنامه MITx راهاندازی کرد .
ساختمانها
هریک از ساختمانهای دانشکدهها و خوابگاههای ام آی تی از عدد و نامی خاص خود برخوردارند، اما معمولا دفاتر اداری و آکادمیک با اعداد و ساختمانهای مسکونی با نامها از یکدیگر مجزا شدهاند. بسیاری از این ساختمانها از طریق راهروهایی بالاتر از سطح زمین و همچنین تونلهایی زیرزمینی به یکدیگر متصل بوده و قابل دسترسی هستند.
رآکتور هستهای ام آی تی که در خود مجموعه دانشگاه قرار دارد، یکی از قدرتمندترین رآکتورهای هستهای دانشگاهی در آمریکا بهشمار میرود که حضور آن در منطقهای پرجمعیت و شلوغ همواره مورد انتقاد قرار گرفتهاست،اما ام آی تی همواره از آن به عنوان مرکزی که به خوبی تحت محافظت است دفاع کردهاست. از دیگر تجهیزات قابل توجه این دانشگاه تونل باد و حوضچه آب آن است که از آنها برای آزمایش کشتیها و سازههای دریایی و اقیانوسی استفاده میشود. شبکه وایرلس گسترده این دانشگاه در سال 2005 تکمیل شد و اکنون محوطهای به وسعت 870 هزار متر مربع را پوشش میدهد و از سه هزار نقطه دسترسی برخوردار است.
آموزش
ام آی تی دانشگاهی اقامتی است که بیشترین تعداد پذیرش آن در رشتههای کارشناسی ارشد و تخصصی است. ترمهای این دانشگاه از پاییز آغاز شده و تا اواسط دسامبر ادامه پیدا میکند. ترمهای بهاره نیز از اوایل فوریه آغاز شده و تا پایان می ادامه دارند.
محبوبتین دانشکده ام آی تی دانشکده مهندسی الکترونیک و علوم رایانهای است و دانشکده معماری و نقشهکشی ام آی تی اولین دانشکده معماری در سرتاسر آمریکا است. ام آی تی در بسیاری از رتبهبندیهای معتبر جهان جایگاه خود را در میان 10 دانشگاه برتر تثبیت کردهاست.
کتابخانهها
سیستم کتابخانههای ام آی تی متشکل از پنج کتابخانه موضوعمحور است: بارکر با موضوع مهندسی، دوی با موضوع اقتصاد، هایدن با موضوع علوم انسانی، لیوایز با موضوع موسیقی و راتچ با موضوع هنر و معماری. همچنین چندین کتابخانه تخصصی و آرشیوهای متعدد نیز در این دانشگاه وجود دارند. بیش از 2.9 میلیون نسخه کتاب چاپی، 2.4 میلیون نسخه میکرو و 49 هزار نسخه مجله چاپی یا الکترونیک در این کتابخانهها موجودند. این کتابخانهها در سالهای اخیر تمرکز خود را به جمعآوری نسخ دیجیتال معطوف کردهاند که قابلتوجهترین مجموعههای دیجیتال را میتوان در کتابخانه لیوایز مشاهده کرد. این دانشگاه از نمایشگاه هنری چرخان و موزه نیز برخوردار است که در سال 1971 تاسیس شده و اکنون به مرکزی عمومی برای آموزش موضوعات مختلف تبدیل شدهاست.
دانشجویان
درسال تحصیلی 2011-2012 چهارهزار و 384 دانشجوی کارشناسی و 6 هزار و 510 دانشجوی کارشناسی ارشد در این دانشگاه ثبتنام کردند. 45 درصد از دانشجویان کارشناسی را زنان تشکیل میدادند. دانشجویان از 50 ایالت مختلف آمریکا و 115 کشور مختلف جهان در این دانشگاه ثبتنام کردهاند. این دانشگاه برای سال تحصیلی 2015 درحدود 17 هزار درخواست در رشتههای کارشناسی داشت که تنها هزار و 742 نفر از آنها موفق به دریافت پذیرش شدند و از این میان نیز هزار و 128 نفر ثبتنام کردند. همچنین این دانشگاه 19هزار و 446 درخواست برای دورههای ارشد دریافت کرد که دو هزار و 991 نفز پذیرفته شده و هزار و 880 نفر موفق به ثبتنام شدند.
شهریه تحصیل در این دانشگاه در رشتههای کارشناسی 40 هزار و 732 دلار و هزینه کلی تحصیل در ام آی تی درحدود 52 هزار و 500 دلار تخمین زده شدهاست. بااین وجود دانشجویان میتوانند از کمک هزینههای تحصیلی فدرال در قالب بورسیه و وام تحصیلی با میانگین 38 هزار و 900 دلار به ازای هر دانشجو استفاده کنند.
تعداد کارمندان و اعضای هیات علمی این دانشگاه در سال 2013 درحدود هزار و 30 نفر اعلام شد که 225 نفر از آنها را زنان تشکیل میدادند. از سال 1964 تا 2009 درحدود 17 نفر از اعضای هیات علمی این دانشگاه موفق به دریافت جایزه نوبل شدهاند، بهطور کلی از ابتدا تاکنون اعضای هیات علمی این دانشگاه 27 نوبل دریافت کردهاند که بیشترین این جوایز به تحقیقات اقتصادی یا فیزیکی اختصاص داشتهاست. بسیاری از فضانوردانی که دربرنامههای فضایی ناسا حضور داشتهاند،از جمله باز آلدرین، فضانورد عملیات آپولو نیز از دانشآموختگان این دانشگاه هستند. از دیگر افراد مشهور در حوزه سیاست که در این دانشگاه تحصیل کردهاند میتوان به علیاکبر صالحی، دیوید میلیبند و کوفی عنان اشاره کرد.
دانشگاه ام آی تی (MIT) یکی از بزرگترین مؤسسات آموزشی ایالات متحده آمریکا به شمار می رود. این دانشگاه هر ساله رتبه اول در میان دانشگاههای مهندسی جهان را از آن خود می نماید.
مؤسسه فناوری ماساچوست (Massachusetts Institute of Technology) یا دانشگاه MIT مؤسسه ای خصوصی است که در سال 1861 به دست «ویلیام بارتون» در شهر کمبریج ایالت ماساچوست آمریکا افتتاح گردید. این دانشگاه یکی از بزرگ ترین مراکز علمی- تحقیقاتی آمریکا و جهان به شمار میرود. دانشگاه MIT «ام ای تی» هر ساله به عنوان بهترین دانشگاه مهندسی جهان انتخاب میشود. علاوه بر این در سال ۲۰۱۲ بر اساس تحقیق انجام شده در مؤسسه QS این دانشگاه، رتبه اول را در میان سایر دانشگاههای جهان به دست آورده است.
پردیس دانشگاه ام آی تی700 کیلومتر مربع مساحت دارد و در نزدیکی رود معروف «چارلز» درشهر کمبریج واقع شده است. محوطه دانشگاه به وسیله خیابان «ماساچوست» به دو قسمت تقسیم میشود و پل «هاروارد» به آن متصل است. دانشگاه ام آی تی (MIT) از پنج دانشکده اصلی، یک کالج و ۳۲ زیر گروه آموزشی تشکیل شده است و دکتر «رافائل ریف» ریاست فعلی این دانشگاه را به عهده دارد. پنج دانشکده اصلی این دانشگاه عبارتند از: دانشکده علوم، دانشکده فنی مهندسی، دانشکده طراحی و معماری، دانشکده مدیریت و دانشکده علوم انسانی، هنر و علوم اجتماعی. در ام ای تی دانشکده علوم پزشکی و حقوق وجود ندارد اما یک کالج به علوم و فنون پزشکی اختصاص یافته است. اساتید سرشناسی همچون «نوام چامسکی»،«موریس هله» و «رومن یاکوبسن» تا بحال در این دانشگاه تدریس کرده اند.
دانش آموختگان دانشگاه ام آی تی (MIT) تا به حال ۸۰ بار در رشتههای مختلف علمی موفق به دریافت جایزه جهانی نوبل شده اند و تا کنون ۴۷ مدال ملی آمریکا به پژوهشگران این دانشگاه اختصاص یافته است.
مفاخر دانشگاه MIT در تأسیس و راه اندازی شرکت های معروفی همچون «اینتل» «3Com»، «مک دانالد» «داگلاس» و «راک ول» نقش اساسی داشتهاند.
افراد معروف فارغ التحصیل از دانشگاه MIT:
Intel – رابرت نویس
رابرت نویس (Robert Noyce) دکتری فیزیک را از دانشگاه MIT گرفت. ذهن رابرت محاسبات را سریع انجام میداد و به همین دلیل به او لقب Rapid Robert یا رابرت سریع را دادند. او برای silicon valley (منطقهای در سانفرانسیسکو که شرکت های بزرگ کامپیوتری در آن قرار دارند) کارهای زیادی انجام داده و او را The Mayor of Silicon Valley یا شهردار سیلیکون ولی نامیدهاند.
جونا پرتی – Buzzfeed
جونا پرتی (Jonah Peretti) دانشجوی فناوری اطلاعات در دانشگاه MIT بود و بازفید را در سال 2006 تاسیس کرد که امروزه از داغ ترین رسانه های خبری به شمار می رود. سرمایه بازفید با 50 میلیون دلار افزایش، در هفته گذشته به 850 میلیون دلار رسید.
بیل هولت – Hewlett Packard
بیل هولت (Bill Hewlett) دوره لیسانس را در دانشگاه استانفورد گذراند اما فوق لیسانس مهندسی برق را از دانشگاه MIT در سال 1936 گرفت. بیل هولت و دیوید پاکارد David Packard ، HP را در سال 1939 تاسیس کردند و کار خود را از یک پارکینگ در کالیفرنیا شروع کردند. بعد از سال ها HP با تولید قطعات الکترونیکی و کامپیوتری به یک شرکت میلیارد دلاری تبدیل شد.
آمر باس – Bose Corporation
آمر باس (Amar Bose) لیسانس، فوق لیسانس و دکتری خود را از دانشگاه MIT گرفت و همچنین از سال 1956 به مدت 45 سال در آنجا تدریس کرد. او این شرکت را در سال 1964 با هدف تولید لوازم صوتی تاسیس کرد.
درو هوستون – Dropbox
درو هوستون (Drew Houston) فلش دیسک خود را در دوره لیسانس گم کرد و تصمیم گرفت یک فضای ابری بسازد و نام آن را Dropbox گذاشت. در این راه از یک دانشجوی کامپیوتر دیگر نیز کمک گرفت. آرش فردوسی یک ایرانی آمریکایی است که با هوستون در سال 2007 Dropbox را راهاندازی کردند. هوستون آن زمان دوره لیسانس را تمام کرده بود و آرش فردوسی دانشجوی ترم آخر بود که از ادامه تحصیل انصراف داد و هم اکنون رییس بخش تکنولوژی Dropbox است. بنا به گزارش ها ارزش این شرکت بیش از 10 میلیارد دلار است.
Kleiner, Perkins, Caufield, & Byers– تام پرکنیس
KPCB مسلما یکی از بزرگترین سرمایه گذاران بر شرکت های تازه تاسیس در Silicon Valley است. تام پرکینس (Tom Perkins) که از موسسین این شرکت است تحصیلات خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه MIT به پایان رساند.
دنی لویین – Akamai
دنی لوین (Danny Lewin) شرکت Akamai را سال 1998 با هدف ارایه سرویس وب تاسیس کرد. او در سال 1996 دانشجوی دکتری دانشگاه MIT بود و با کمک یکی از استادان خود این شرکت را راه اندازی کرد. متاسفانه لوین یکی از مسافران پرواز 11 سپتامبر بود و در آن حادثه جان خود را از دست داد. سال گذشته درآمد این شرکت 1.6 میلیارد دلار بود.
Harmonix
هارمونیکس بهترین شرکت برای توسعه بازیهایی مانند Guitar hero و Rockband است که توسط الکس ریگوپولس (Alex Regopulos) و اِرِن اِگُزی (Eran Egozy) که هر دو فارغ التحصیل از MIT بودند تاسیس شد. ریگوپولس دانشجوی موسیقی بود و اِگُزی در رشته علوم کامپیوتر تحصیل میکرد که در آزمایشگاه دانشگاه با یکدیگر آشنا شدند. هارمونیکس در سال 2006 به قیمت 175 میلیون دلار توسط Viacom خریداری شد، که البته در سال 2010 به یک شرکت سرمایه گذار فروخته شد.
Khan Academy
سلمان خان (Salman Khan) موسس آموزش آنلاین ریاضی، لیسانس ریاضی، علوم کامپیوتر و الکترونیک را از دانشگاه MIT گرفته و همچنین فوق لیسانس الکترونیک و علوم کامپیوتر را نیز از همین دانشگاه کسب کرده. او این سایت را با هدف آموزش رایگان ریاضی برای تمام دنیا راه اندازی کرد و امروز بیش از 10 میلیون دانشجو از این کلاس ها استفاده می کنند. به طوری که تا کنون 440 میلیون درس در آن قرار داده شده.
iRobot
iRobot یا همان رباط معروف جارو شارژی هوشمند در سال 1990 توسط 2 دانشجوی دانشگاه MIT، کلین انجل (Colin Angle) و هلن گرینر (Helen Greiner) و با همراهی استاد دانشگاه رادنی بروکس (Rodney Brooks) ساخته شد، و بیش از 10 میلیون از این رباط ها را فروخت. این شرکت در مزایده سال 2005 ارزشی بیش از 400 میلیون دلار داشته.
ایروین جیکوبز – Qualcomm
ایروین جیکوبز Irwin Jacobs)، Qualcomm) را به کمک اندرو ویتربی (Andrew Viterbi) در سال 1985 تاسیس کرد و به تولید تجهیزات بی سیم و چیپ های پردازشگر پرداخت. او دکتری الکترونیک و علوم کامپیوتر را از دانشگاه MIT گرفت. همچنین حدود 7 سال قبل از راه اندازی شرکت در همان دانشگاه استاد یار بود. در سال 2007 او برای پژوهش های کامپیوتری به دانشگاه MIT 30 میلیون دلار کمک مالی کرد.
بروستر کهل – الکسا
بروستر کهل (Brewster Kahle) مهندسی کامپیوتر خود را سال1982 از دانشگاه MIT گرفت. او سایت الکسا (Alexa) را در سال 1996 راه اندازی کرد و 3 سال بعد آمازون آن را 300 میلیون دلار خرید. این سایت آمارهای بسیار کاملی را درباره تمام وب سایت ها در اختیار شما می گذارد.
پاتریک مک گاورن – IDG
پاتریک مک گاورن Patrick McGovern)، IDG )را با کمک فرد کیرچ (Fred Kirch) تاسیس کرد و در آن به تحقیق و بازاریابی مشغول شد. او دانشجوی زیست شناسی دانشگاه MIT بود. و با اختراع فرمول شکست ناپذیر در بازی دوز بورسیه دانشگاه MIT را گرفت. در سال 2000 او 350 میلیون دلار به دانشگاه MIT کمک کرد تا دانشکده ای با نام او برای تحقیق روی مغز انسان ساخته شود.
رابرت متکلف – 3COM
رابرت متکالف (Robert Metcalfe) این شرکت شبکهای را در سال 1979 تاسیس کرد. او در سال 1969 از دانشگاه MIT در رشته الکترونیک و مدیریت صنعتی فارغ التحصیل شد. او هم اکنون استاد دانشگاه تگزاس است و همچنین از پیشگامان صنعت اینترنت محسوب میشود.
Fairchild Semiconductors
در اصطلاح به این گروه، 8 خائن نیز می گویند. که بعضی از آنها در دانشگاه MIT تحصیل کرده اند. شلدون رابرتس (Sheldon Roberts) از کسانی است که فوق لیسانس و دکتری خود را از این دانشگاه گرفته است. همچنین رابرت نویس موسس شرکت اینتل یکی از این 8 نفر است.
Taiwan Semiconductor Manufacturing Company
TSMC از بزرگترین کارخانه های تولید قطعات کامپیوتری در دنیا است، که موسس آن موریس چنگ (Morris Chang) فوق لیسانس خود را در رشته مکانیک از دانشگاه MIT گرفته. و بابت فعالیت هایش به او لقب قهرمان ملی را در تایوان داده اند. TSMC در سال گذشته 20 میلیارد دلار ارزش داشته.
ویلیام پورتر – E-Trade
ویلیام پورتر (William Porter) این شرکت را برای خرید و فروش الکترونیکی سهام در سال 1982 تاسیس کرد. او مدرک فوق لیسانس خود را در زمینه مدیریت از دانشگاه ام آی تی MIT گرفت. در سال 1999 او 25 میلیون دلار به دانشکده خود کمک کرد. E-Trade در سال گذشته سرمایه ای برابر با 1.7 میلیارد دلار داشته است.
ازدیگر چهرههای معروف بین المللی تحصیل کرده در این دانشگاه میتوان به «کوفی عنان» دبیرکل سابق سازمان ملل متحد، «بنجامین نتانیاهو» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی و «ریچارد استالمن» بنیانگذار پروژه «گنو» اشاره کرد.
دانشگاه ام آی تی(MIT) هرساله حدود 4 هزار و 500 دانشجو را دوره کارشناسی ثبت نام می نماید. دانشجویان سال اول ملزم هستند که در خوابگاه های دانشگاه اقامت نمایند، اما آمارها نشان می دهد که حدود 70 درصد از دانشجویان، پس از اتمام اولین سال تحصیل نیز ترجیح می دهند به سکونت خود در خوابگاه ادامه دهند. در حال حاضر 90 درصد از دانشجویان ام آی تی(MIT) در خوابگاه و تنها 10 درصد خارج از محوطه دانشگاه اقامت دارند. دانشگاه ام آی تی(MIT) از یکی از بهترین خوابگاه های دانشجویی در ایالات متحده آمریکا برخوردار است. ساختمان خوابگاه به وسیله ی معمار سرشناس آمریکایی «استیون هول» طراحی شده است.
هزینه های پژوهشی دانشگاه ام آی تی(MIT) بیش از 650 میلیون دلار در سال برآورد میشود که بخشی از آن به وسیله ی نهادهای دولتی همچون «وزارت بهداشت و خدمات انسانی» و «وزارت دفاع» آمریکا تأمین میشود. بیشتر پژوهش های انجام شده در دانشگاه ام آی تی به حوزه هایی همچون اقتصاد، روانشناسی، زیست شناسی، شیمی، علوم زمین، فیزیک و ریاضیات اختصاص دارد.
متقاضیان ورود به دانشگاه ام آی تی(MIT) باید هر سال در تاریخ 1 ژانویه فرم های تقاضای خود را به دانشگاه ام آی تی (MIT) ارسال نمایند. تکمیل و ارسال فرم تقاضا حدود 75 دلار هزینه دارد و تنها مرحله ای ابتدایی برای ورود به ام آی تی(MIT) به حساب می آید. دانشگاه ام آی تی در گزینش دانشجویان خود بسیار سختگیرانه و دقیق عمل می نماید و نرخ پذیرش سالانه دانشجویان نسبت به فرم های ارسال شده، چیزی در حدود 9 تا 11 درصد است.
رتبهبندی اعطا شده از سوی دانشجویان دانشگاه ام آی تی (MIT) به هیئت علمی این دانشگاه 8.1 از 10 نمره است. 66 درصد از کلاس های ام آی تی با جمعیتی کمتر از 20 دانشجو برگزار می شوند و پر طرفدارترین رشته های دانشگاه ام آی تی (MIT)، مهندسی، علوم کامپیوتری، فیزیک، علوم زیستی و ریاضیات هستند. آمار باقی ماندن دانشجویان پس از اتمام اولین سال تحصیل در دانشگاه ام آی تی(MIT) و به بیان دیگر آمار رضایتمندی دانشجویان ام آی تی 97.3 درصد است.
در حال حاضر 4503 دانشجوی سال اول در مقطع کارشناسی دانشگاه ام آی تی(MIT) به تحصیل مشغولند که 54.7 درصد از آنها مرد و 45.3 درصد از آنها زن هستند.
تحصیل در دانشگاه ام آی تی، همانند سایر دانشگاههای تراز اول آمریکا، پر هزینه است اما حدود 57 درصد از دانشجویان تمام وقت، بنا بر نوع نیازشان می توانند از مقداری کمک هزینه تحصیلی بهره مند شوند. شهریه، هزینه اقامت در خوابگاه و هزینه غذا در مجموع برای هر دانشجو حدود 59 هزار دلار در سال برآورد میشود که 44 هزار دلار از آن به شهریه و 15 هزار دلار از آن به هزینه ی اقامت، غذا و سایر هزینه ها اختصاص دارد. میانگین کمک هزینه تحصیلی اختصاص یافته ازسوی ام آی تی به دانشجویان نیازمند نیز، در حدود 37 هزار دلار در سال است.
دانشجویان خارجی برای ادامه تحصیل در دانشگاه ام آی تی (MIT)، ملزم به گذراندن برخی دروس پیش نیاز بر اساس نوع دیپلم خود هستند. به طور معمول هر دانشجوی خارجی پیش از آغاز تحصیل در دانشگاه ام آی تی(MIT) باید سابقه ی آشنایی با دروس زیر را داشته باشد.